Blog

Tag telefonen med på museum

Museer og telefoner – det hører ikke rigtig sammen, tænker du måske. Men den er god nok. Nu må du gerne tage din smartphone med på museum. Flere steder opfordrer man ligefrem sine gæster til det.

Guide til museerne

Der er flere muligheder for at berige sin museumsoplevelse med en smartphone. Appen Danmarks Museer er en gratis app, som både gør det nemt for dig at finde et museum eller udstillingssted. Samtidig guider den dig gennem det enkelte museum.
Appen har mere end 800 museer tilknyttet og har blandt andet en gratis lydguide til de større museer. Din museumsoplevelse kræver naturligvis, at du har et godt telefonabonnement med gode dataforbindelser. For eksempel et Greentel abonnement, som kan dække hele familien med far, mor, børn og bedsteforældre.

Telefonen som en del af museumsoplevelsen

Flere danske museer er gået en tand videre. De har integreret telefonen som en del af museumsoplevelsen. Det nordjyske fæstningsværk Hals Skanse har udviklet en gratis app, hvor gæster kan opdage Skansen. Det kan være svært at forestille sig, hvordan området så ud i 1600-tallet. Appen genopliver den gamle skanse virtuelt. Andre museer og apps laver museumsekspeditioner for både børn og voksne.

Her blander man den gode museumsoplevelse med eventyr og quiz. På flere og flere kunstmuseer kan man i dag også bruge sin smartphone. Man kan blive guidet gennem mange udstillinger på flere sprog og få information om de enkelte værker. Der findes altså ganske mange muligheder for at opleve kunst og kultur gennem telefonen over hele Danmark. Det er bare at gå på jagt efter de gode apps på nettet.

Sørg for at der er dækning

Det eneste minus ved at være afhængig af sin telefon under et museumsbesøg er, når ens telefonabonnement spænder ben for oplevelsen. Det kræver nemlig et godt dataabonnement, hvis din museumsoplevelse skal være optimal.
Samtidig bør du tjekke dit abonnements dækningsgrad. Ikke alle museer og udstillinger ligger i byerne. Ude på landet og ved kysten kan du ikke altid være sikker på, at dit telefonabonnement dækker tilstrækkeligt. Se her hvordan du med et Greentel abonnement er dækket over det meste af Danmark.

Tag telefonen med på museum
Tag telefonen med på museum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.